Civil szervezetek ÁSZ ellenőrzése

Napjainkban a civil szervezetek jelentős szerepet vállalnak mind a köznevelési, mind a szociális ágazat feladatellátásban. Tekintettel arra, hogy a feladataikhoz normatív és egyéb támogatást is igénybe vesznek, egyre több esetben kerül sor ÁSZ ellenőrzés lefolytatására esetükben is. Az adatbekérő levéltől számított 5 napon belül szükséges az adatszolgáltatást teljesíteni, amely olykor elég nehézkes, mert az elnök/vezető/vezetőség az adatbekérő levélben írt megfogalmazásból pontosan nem is tudja, hogy mely dokumentumokat fog kelleni feltölteni.

ÁSZ ellenőrzés

Az adatszolgáltatás hibája, hiányossága normatív támogatás felfüggesztéséhez/megvonásához, rosszabb esetben NAV Nyomozóhatóság előtti feljelentéshez vezet, melyet nem az elnök/vezető/vezetőség szándékos magatartása idéz elő, hanem tapasztalatom szerint csakis azon körülmény, hogy nem volt még ÁSZ ellenőrzésük, és nem tudják, hogy pontosan mit – hogyan kell csinálni, ill. milyen érvényességi, hitelességi kritériumok vannak, melyeknek meg kell felelnie.

Az adatbekérő levelek értelmezésében, az ellenőrzés lefolytatásának pontos menetében, a feltöltendő dokumentumok azonosításában, és magában az adatszolgáltató felület kezelésében nyújtok személyes és online segítséget egyedi megrendelés alapján.

Tudjon meg többet? Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot mielőbb! Elérhetőségeimet ITT találja!